Rommel in huis opruimen

Elke keer als je de voordeur van je eigen huis binnen stapt denk je: wanneer begin ik nu eindelijk eens met het opruimen? De vloeren liggen bezaaid met spullen, de kasten zijn overvol, er worden steeds discussies gevoerd met gezinsleden over de chaos, je vindt het niet meer fijn om mensen uit te nodigen & je schaamt je voor de situatie (waarom kan ik het allemaal niet orde houden?). 

 

Alle ballen hoog houden

Je hoofd is vol en ervaart continue onrust. Naast de rommel in huis zijn er ook nog al die andere ballen die je hoog moet houden: een drukke baan, een gezin, mantelzorger zijn voor je ouders, eigenlijk is dit niet vol te houden. 

 

Spullen verplaatsen i.p.v. opruimen

Af en toe begin je wel aan een opruimklus, maar komt het er op neer dat je alleen maar spullen aan het verplaatsen bent. En in plaats van dat je de ruimte gaat ervaren waar je zo naar verlangt komen er in de tussentijd alleen maar meer dingen bij. Waar en wanneer ga je beginnen om je huis voor ééns en voor altijd zo goed te organiseren dat het je weinig tijd en energie kost om dit op orde te houden?

 

Hou het klein

Één van mijn eerste tips is altijd: hou het klein. Het opruimen van alle onuitgepakte dozen op zolder, wetende dat je daar allemaal spullen tegen gaat komen waar je eigenlijk nog geen keuzes over kunt maken, is echt een te grote stap. Begin met een plank in de kast, de jassen aan de kapstok, je besteklade, een bakje op het kastje in de gang, je verzorgingsproducten op de rand van je wastafel, etc. Geef jezelf zo te tijd om ervaring op te doen met opruimen & vertrouwen op te bouwen.


Succes met die eerste stap en ik wil je nog één vraag meegeven om de komende tijd eens over na te denken: wat heb jij nodig om te beginnen met opruimen? Stuur me gerust een berichtje.


Hier vind meer blogs over dit onderwerp

Previous
Previous

De 20 beste tips voor een opgeruimd huis