De opruimcoach in Alkmaar en omgeving
Gun jezelf een opgeruimd huis !

HUIS OPRUIMEN / LEEG HALEN NA OVERLIJDEN

De kamer van mijn eigen zoon
Een knoop in mijn buik, gingen we dit echt doen? Een klus waarvan we wisten dat hij ooit dichterbij zou komen: de kamer van mijn lieve zoon een andere bestemming geven. Voordat hij overleed (in nov. 2021) vroeg hij regelmatig wat we met zijn kamer zouden gaan doen. Een werkplek dacht hij zelf en dat vonden wij een goed idee. Toen kwam daar het moment dat we de kamer leeg zouden halen. Verdriet, tranen en discussies. Maar we hebben doorgezet. Het blijft de kamer van mijn zoon, met zijn naambordje op de deur en een mooi plekje voor de meest dierbare spullen. 

Opruimcoach: samen opruimen. 
Als je na het overlijden van een dierbare achter blijft met een huis vol bezittingen en herinneringen, kan het zijn dat het je niet lukt om dit op te ruimen. Er moet in zo'n situatie al zo veel geregeld worden, er komen emoties bij kijken, je hebt er geen energie voor, weet je niet waar je moet beginnen, je staat er misschien alleen voor of zijn er juist meer mensen bij betrokken & zie je er tegenop om keuzes te moeten maken. En wat als je ook nog eens te maken krijgt met een deadline i.v.m. de verkoop van een huis of het leeg opleveren van een huurhuis? 

Praktische hulp

Ik kan hierbij als Professional Organizer ('Opruimcoach') werk uit handen nemen door praktische hulp aan te bieden, waarbij je kunt denken aan;

  • Hulp bij het sorteren van bezittingen (meubels, documenten, kleding, boeken, etc.). 
  • Meedenken over welke spullen moeten blijven en wat weg mag (en waar dan het beste naar toe: verplaatsen naar een andere woning / opslagruimte, een tweede leven geven (weggeven / kringloop) of recyclen. 
  • Advies geven over welke spullen je het beste kunt bewaren als herinnering.
  • Uitzoeken van papierwerk, administratie en/of foto’s. 
  • Regelwerk uit handen nemen, zoals het aanvragen van een offerte bij een verhuisbedrijf of een containerbox huren voor de opslag van spullen. 
  • Assisteren bij het inpakken als voorbereiding op een verhuizing. 
  • Het aanpassen van de indeling van een woning / ruimte om er als nabestaande met plezier te kunnen blijven wonen, waarbij we rekening houden met een mooie plek voor een gedeelte van dierbare spullen. 

Voordelen van het werken met mij als opruimcoach
Doordat ik geen emotionele band met de spullen heb die uitgezocht moeten worden kan ik als opruimcoach een beetje van de zwaarte rondom het opruimen bij je wegnemen, daarnaast zorg ik ervoor dat we (als het nodig is) het tempo er in houden zonder dat je overhaaste beslissingen neemt en achteraf spijt krijgt.    

 

JA, IK KAN WEL WAT HULP GEBRUIKEN.
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn